Rays historie

Mamma var kristen, men ikke av den typen som gikk i kirken. For fem år siden måtte hun gi tapt til kreft, men før hun døde spurte hun søsteren min og meg om vi kunne bli døpt, siden vi ikke ble døpt som barn. Søsteren min syntes det var helt greit og døpte til og med sine egne barn, men jeg kunne ikke gjøre det. Jeg elsket mamma, men jeg kunne ikke gjøre noe jeg ikke trodde på selv.

Jeg kunne ikke gjøre noe jeg ikke trodde på selv.

Etter at mamma døde begynte jeg å tenke på hvor lite jeg hadde brydd meg om mammas ønske. Jo mer jeg tenkte på det, jo mer gikk det opp for meg at dette var noe hun hadde brent inne med en stund. Pappa døde for 15 år siden, så da mamma gikk bort, begynte jeg å revurdere enkelte ting i mitt eget liv.

En venn på jobben la merke til at jeg ikke var helt meg selv lenger, og mens vi snakket sammen gikk det opp for meg at jeg hadde undertrykket følelser om mamma. Jeg hadde båret alt på innsiden. Kollegaen min var den første jeg åpnet meg opp for. Hun hadde vært kristen lenge og foreslo at jeg kunne prøve Alpha for å se om jeg fant det jeg lette etter der.

Jeg er veldig nysgjerrig av natur og det var ikke noe i veien for å prøve Alpha, men da jeg kom dit føltes det som om jeg var omgitt av raringer. Da de reiste seg opp for å synge, bestemte jeg meg for at dette var noe jeg aldri skulle bli en del av.

Likevel fortsatte jeg å komme tilbake til Alpha. Mens vi snakket om Gud, universet og hvorfor vi er her på jorda, kjente jeg at stresset hverdagen blekne. Det var de dype samtalene som jeg ikke hadde funnet noe annet sted som gjorde at jeg fortsatte å komme.

inline 1.jpg.png

Det var de dype samtalene som gjorde at jeg fortsatte å gå på Alpha.

På Alpha-turen la jeg merke til at kristne hadde en slags smittsom livsglede. Alle hadde så mye energi. Det var nesten galskap, men det var som om de sa; »La oss bare nyte livet». Jeg følte meg som en del av familien, og da Alpha var over, fortsatte jeg å gå på gudstjenester. Jeg ble til og med, med på en av menighetens utflukter. Det var da jeg bestemte meg for å bli døpt.

Jeg har alltid trodd på Gud, men ikke på den kristne Gud. Man kan vel si at jeg hadde en følelse av at det fantes en skaper der ute. På Alpha leste jeg om Jesus, og jo mer jeg leste, jo mer forsto jeg hvor fantastisk han er. Før hadde jeg bare tenkt på Jesus som en hippie i sandaler, men i dag, når jeg tenker på det offeret han gjorde, ser jeg på ham som en slags superhelt. Jesus har blitt mitt store forbilde og fokus.

Jeg er fortsatt helt sjokkert over hvor mye jeg har forandret meg - fra å nekte å døpe meg til full nedykkelse. Alle på jobben har også lagt merke til det. Jeg føler meg mye lettere og er mindre aggressiv. Jeg slapper bedre av og er mer komfortabel med meg selv. Alpha har endret hele livet mitt. For noen måneder siden fikk jeg fortelle min historie på en gudstjeneste og det er flott å vite at alle vitnesbyrd og historier blir satt pris på. Selv om man ikke er den mest veltalende har man likevel en utrolig historie å fortelle!

Alpha-kurset er en mulighet til å utforske meningen med livet. Finn et Alpha-kurs der du bor.

Skrevet av Yosola Olorunshola

Foto: Alex Douglas

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha