Stor prat i små grupper

lead.jpg

Jeg ble med på Alpha på ren impuls. Som førsteårsstudent ved et universitet i London hørte jeg eldre venner snakke om hvor bra det var. Likevel, når man er helt ny i en by som er full av energi og arroganse, var jeg klar til å forbløffe alle med mine progressive holdninger og kontroversielle meninger om tro.

Noe av det første jeg la merke til med Alpha, var den sammensatte gruppen som samlet seg foran lokalet. Mens jeg ventet kom jeg i snakk med en mann som var nødt til å sove på brorens sofa etter at han ble sagt opp og ikke lenger kunne betale husleien. Det er svært usannsynlig at jeg hadde møtt noen som han i den lille universitetsboblen min.

Det gikk opp for meg at jeg ikke var den eneste med mange spørsmål, og jeg slapp jeg guarden min ned. Siden starten av tenårene har jeg følt en slags tomhet på innsiden, en følelse av å være i ubalanse med verden. Etterhvert ble dette en sterk misnøye med livet. For å fylle tomrommet hadde jeg lest og forært store mengder åndelig og spirituell litteratur, men ingenting ga meg det jeg trengte.

inline 1.jpg

Jeg forventet ikke akkurat mat på linje med stjerner i Michelin-guiden, men spagetti bolognesen som ble servert på Alpha er bedre enn noe annet måltid jeg hadde klart å stelle i stand. Livet blir vel ikke bedre enn et gratis måltid?

Ifølge Charlie Macksey som underviste den første kvelden, blir livet atskillig mye bedre enn et gratis måltid.

Jeg forventet en grunnleggende tradisjonell og religiøs type som gikk på scenen for å forkynne for «synderne» som var samlet i rommet. Men til min overraskelse var undervisningen forfriskende. Å høre noen snakke om tro på samme måte som jeg opplevde det, noe tvetydig ogforvirrende, var som musikk i mine ører.

I bunn og grunn snakket han om at vi alle sulter etter åndelig helhet og at det ikke finnes noen drink, kjøpesenter eller yrke som kan sammenlignes med Guds kjærlighet og retningen som det å kjenne ham gir.

Endelig føltes det som om jeg var på rett sted for å stille alle spørsmålene jeg hadde om tro og livet. Gruppesamtalene var et definitivt høydepunkt. Folk hadde ulike historier, men alle hadde noe til felles; alle delte vi den samme hungeren etter åndelig mening og hensikt. Det var så godt å vite at jeg ikke var den eneste uten kristen bakgrunn og med lite kunnskap om Bibelen, men som ønsket å vite mer.

"Jeg var ikke den eneste uten kristen bakgrunn og med lite kunnskap om Bibelen, men som ønsket å vite mer."

Hovedtemaet i gruppesamtalen dreide seg om «dersom jeg kunne spørre Gud om én ting, hva hadde det vært?» Dette er ikke akkurat et spørsmål som kommer opp i en hvilken som helst og hverdagslig samtale, men det føltes som om vi alle jobbet sammen om noe seriøst, noe som ville få betydning for oss alle. Noen fulgte opp med spørsmål som; «Jeg hadde spurt Gud om hvorfor det er så mye lidelse i verden?» og «Jeg hadde spurte ham og hva meningen med livet er».

Det var nesten rensende å være fri til å spørre om det jeg lurte på. Dette var den første muligheten jeg hadde hatt til å snakke om tro uten å bli vurdert eller dømt. Jeg innså at mange av mine kontroversielle meninger ikke var mer enn en maske for det jeg lurte på og det jeg hadde slitt med i flere år. Den lille gruppen med mennesker som hver uke tok små steg og lærte mer om Jesus ble rett og slett en gjeng med gode venner.

Vi er alle født med en trang etter åndelig tilfredsstillelse, og i løpet av den første Alpha-uken begynte jeg å gi slipp på pessimismen som fantes på innsiden. Muligheten til å kunne stille noen av de større spørsmålene i livet var rett og slett for god til å gå glipp av.

Alpha utforsker det grunnleggende i den kristne troen uten press, oppfølging eller styring. Finn nærmeste Alpha.

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha