Shane forteller

Allerede som ung gutt besto Shane Taylors hverdag av innbrudd, stjeling av biler, salg av narkotika og knivstikking. Det tok ikke lang tid før politiet var på jakt etter Shane på grunn av kidnapping og drapsforsøk.

«Jeg ble regnet som en av Storbritannias farligste menn».

Etterhvert fant politiet ham og Shane ble satt i fengsel. Dessverre gjorde ikke fengslingen mye for å dempe sinnet hans. Etter at han ble nektet å bruke treningsrommet i fengselet stakk han to vakter med glasskår og satte i gang opprør blant de andre innsatte. Shane hatet autoriteter.

Like etter ble han overført til et høysikkerhetsfengsel, og til og med der måtte Shane ha ekstratilsyn.

De oppfattet meg som en fare for alle og jeg fikk mat gjennom en luke i døra. Vaktene unngikk all fysisk kontakt.

Etterhvert ble Shane kjent med Robert Bull, en fange som var dømt for mord og som siden hadde blitt kristen.

Det han fortalte hørtes ut som fullstendig galskap, men én av de tingene han sa, slapp ikke tak i meg. Han hadde vært i fengsel i 15 år og sannsynligvis ville han aldri komme ut igjen, likevel var han en fri mann. Hva var greia, tenkte jeg.

Men så ble Shane overført til et annet fengsel og han begynte å skrive brev til Robert. Han leste i Bibelen og fengselspresten inviterte ham med på Alpha. «Det kan jeg jo alltids», var responsen, men aller mest var det sjokoladekjeksene de serverte han hadde lyst på. Sjokoladekjeks og det at han kunne diskutere fra seg.

Omtrent halvveis gjennom Alpha,  på Alpha-dagen, opplevde Shane Guds nærvær for første gang i sitt liv.

Jeg sa til ham; ‘Jesus, jeg vet du døde på korset for meg. Jeg liker ikke den mannen jeg har blitt. Kan du tilgi meg?’ Der og da kjente jeg tårene presse på. Jeg kjempet for å holde dem tilbake, men hadde ingen sjanse. Jeg hadde ikke grått på mange år og mens jeg strigråt var det som om noe tungt ble løftet av meg. I det øyeblikket visste jeg at dette var ekte. Jeg visste at Gud finnes og jeg visste at det Jesus som hadde rørt ved meg og at jeg kom til å leve resten av livet mitt for ham.

I det øyeblikket visste jeg at dette var ekte

På få uker hadde Shanes oppførsel endret seg så drastisk at han som tidligere hadde vært strengt adskilt fra resten, plutselig fikk ansvar og jobb hos fengselspresten. Han så ikke lenger på fengselsvaktene som en trussel.

Så kom jeg til å huske på alle de gale tingene jeg har gjort og alle gangene jeg har såret mennesker. Jeg lå på senga og gråt. Det gikk opp for meg at jeg hadde vært aggressiv og slem med mennesker uten at jeg engang visste det.

Shane slapp ut av fengsel nesten nøyaktig ett år etter Alpha-dagen.

Han begynte å gå fast i kirken, og syv måneder senere traff han Sam, kvinnen som skulle bli hans kone. I oktober 2008 giftet de seg med familie og venner til stede. I dag har Shane og Sam to små døtre, Angel og Grace.

Shane forteller;
Jesus har snudd opp ned på livet mitt. Han har vist meg hvordan jeg kan elske og hvordan jeg kan tilgi. Nesten alle menneskene jeg har skadet - på den ene eller andre måten, har tilgitt meg og nå snakker vi faktisk sammen. Jeg hjelper til med Alpha i ulike fengsler, og forteller andre innsatte om Jesus. Det er helt utrolig!

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha