Breaking Bad

Så kom Breaking Bad. For alle som har sett mesterverket til Vince Gilligans, var det ikke bare en TV-serie. Det var avhengighetsskapende.

Jeg har mange en gang sittet med Netflix og fått beskjeden; «Neste episode starter om 15 sekunder». Det gikk fort opp for meg at 15 sekunder ikke er lenge nok til å si nei.

Fortellingen om Walter White gjorde det vanskelig for meg å si nei. Når alt var over prøvde jeg å finne ut hvorfor jeg, som så mange andre, elsket serien så mye.

Breaking Bad funket fordi den viste noe man sjelden ser på TV; karakteren endrer seg. I de fleste TV-programmer kan en karakter drepe et annet menneske for så å være uberørt av det hele i tre uker senere. Ale vet vi at det ikke er slik i virkeligheten. Ulike hendelser og situasjoner kan virkelig prege et menneskes karakter. Vi endrer oss nemlig over tid.

Ulike hendelser og situasjoner kan virkelig prege et menneskes karakter.

Akkurat som en seriesesong, varer Alpha i ti uker. Jeg må innrømme at noen mennesker synes det er vanskelig å forplikte seg til så mange kvelder i løpet av ett år. Men er det verdt å korte det ned slik at folk dukker opp?

Jeg visste at Alpha-onsdag var midt i blinken for meg. Ikke på grunn av måten eller praten, men på grunn av folka. Etter som vi ble bedre kjent med og stadig kom tettere på hverandre, ble Alpha noe jeg ikke ønsket å gå glipp av. Det tar tid å utvikle et fellesskap som består av en gruppe tilfeldige fremmede mennesker. Det er derfor Alpha varer i ti uker.

Breaking Bad varte så lenge av en grunn. Serieskaperen ønsket at du skulle se alle fasettene ved hovedpersonen Walter White. Hver episode ga helt nødvendig innsikt i livet, reisen og karakterutviklingen, til og med når det ikke virket som om det var noe viktig som skjedde. På samme måte tror jeg at hver Alpha-samling er viktig. Kutter man ned på det, mister man en viktig del av reisen.

Finn Alpa der du bor

Skrevet av Alex Douglas
Foto: Hanna Peck

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha