Instagrammen min lyver

Jeg var akkurat to uker i L.A.

Som du kan se, ser det ut som jeg hadde det helt fantastisk, spiste ute og tilbrakte all min tid med hippe og kule mennesker på hustak med utsikt. Uansett hvor jeg går, tar jeg bilder med telefonen og i Los Angeles er full av muligheter for gode bilder.

Dette bekrefter noe jeg har tenkt lenge - Instagram lyver.

Det kan være interessant å vite hva jeg egentlig gjorde i L.A. Jeg bodde på Skid Row, på et senter for hjemløse, fullt av narkomane på rehabilitering.

Uten at jeg tenkte over det, publiserte jeg bare de fine bildene, de som viste alt det glamorøse jeg hadde opplevd.

Jeg visste at bilder av den flotte solnedgangen ville få mange flere "likes" enn den enkle gaten jeg gikk på.

Forleden dag, mens jeg sjekket ut ulike rappere, kom jeg over Donald Glovers instragramkonto. Der skrev han blant annet;

«Jeg stakk ikke av for å lage låter. Jeg har engang ikke lyst til å rappe. Jeg har bare lyst til å være alene. I år har jeg være syk, og jeg har sett altfor mange mennesker dø. Dette er den første gangen jeg har følt meg helt hjelpesløs».

Jeg ble helt sjokkert over å se dette på instagram, fra en person som sannsynligvis ikke snakker for å få en respons. Som regel ville jeg ha sett på dette som et kjendis-rop om oppmerksomhet, men denne gangen ble jeg nysgjerrig. I et intervju ved en senere anledning fortalte han:

Hvorfor later alle som om alt er ok? Alt er ikke ok. Vi er koblet mer sammen enn noensinne, men jeg har aldri følt meg så alene som nå. Alle viser seg fram på instagram, men ingen viser fram kameratens begravelse. Ingen ønsker å være sårbare og bare fordi jeg var ærlig, tror folk at jeg er gal.

Dette er ikke ordene til en deprimert mann. Dette er en mann som er trist, akkurat som alle andre mennesker som har satt sine ben på denne kloden. Det fikk meg til å tenke på ar jeg aldri er ærlig gjennom sosiale media. I stedet for å skjule det faktum at han var lei seg, slik de andre kjendisene vi følger, så brukte han et par minutter på å være menneskelig, sårbar og ærlig.

Foto: Alex Douglas.
Sitater hentet fra: Donald Glover, Instagram

D. L. Chandler, ‘Childish Gambino Sits Down With The Breakfast Club’, Hip Hop Wired, 24 October 2013

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha