Tid for spørsmål

Vi lever i en komplisert tid. Den globale økonomien går opp og ned, unges muligheter innskrenkes, familieverdiene har gjennomgått en drastisk endring og kjønnsrollene er i konstant utvikling. Hva venter oss der framme?

Tusenårsgenerasjonen har måttet brette opp ermene og takle motgang, utfordringer og en tilbakegang som generasjonen før dem ikke har opplevd.

Identiteten vår blir hele tiden utfordret. Hvem er vi? Hva gjør vi? Hva etterlater jeg? I dag stilles disse spørsmålene mye tidligere enn før. Og det før vi i det hele tatt har begynt å tenke på trosaspektet. I min egen reise med Gud, har jeg ofte lurt på hvem jeg er, hva hensikten med livet mitt er, hva jeg - og andre - ser i meg.

Hva ser jeg i meg selv og hva ser andre i meg?

For meg er ikke kirken bare et sted hvor jeg kan lære og reflektere over min personlige reise med Gud. Det er også et fellesskap som tar de stor spørsmålene på alvor. Alle trenger vi tid til å finne ut av hva vår hensikt er, hva som definerer oss, hva vi lengter etter og hva vi tar med oss når livet tar slutt. Alpha er et sted der man kan utforske disse dype og eksistensielle spørsmålene med andre mennesker som er på sin egen reise.

For meg er ikke kirken bare et sted hvor jeg kan lære og reflektere over min personlige reise med Gud.

De siste årene har man sett en økning i nettforum som Reddit, spørsmål-og-svar-sider som Quora og bloggesamfunn som Tumblr. Her finner man endeløse rekker av spørsmål og svar og en overvekt av disse handler om meningen med livet.
De ulike svarene folk gir forteller mye om hvordan det står til i ulike deler av verden. Noen har fokus på det å leve et sunt og være til stede i egen hverdag; «Pust ut og nyt skjønnheten rundt deg». Andre presenterer harde fakta som; meningen med livet er å få barn». Så klart er det også noen som mener den store hensikten med livet er «å danse - helt til du ikke klarer mer».

Heldigvis trenger vi ikke å ha svarene hele tiden. Noen ting tar det tid å finne ut av. Det vil alltid komme nye bekymringer og ting vi må forholde oss til. Kanskje må vi bytte jobb og flytte, og kanskje må vi rett og slett vokse opp møte livets uungåelige hindringer. Men midt i endringene som omgir oss, er det noen spørsmål som aldri forsvinner. Spørsmål som vi noen ganger ønsker å utforske og finne ut av. For meg ble disse spørsmålene for viktige til å ignorere, selv midt i hverdagens travelhet og forvirring.

Alpha er en mulighet til å utforske meningen med livet. Finn et Alpha-kurs der du bor.

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha