Alpha i aksjon

perugia_veduta.jpg

Roberta og Diego er dypt og lidenskapelig opptatt av for Alpha for unge. Etter å ha møtt Nicky Gumbel for to år siden, visste Diego umiddelbart at dette var noe som kom til å ha stor innvirkning i hans sokn og nærområde. Det samme året holdt Roberta på med Alpha-trening og innså kursets potensial når det kommer til bønn og lovsang. Det er Alpha som førte disse to sammen.

Hvilken betydning har Alpha hatt i deres liv?

D: Alpha har definitivt endret måten jeg ber på og relasjonen jeg har med menneskene i mitt sokn. Jeg har bare blitt mer og mer overbevist om at Alpha er det perfekte redskapet for evangelisering.

R: For meg har deg vært som å bli dusjet med kjærlighet. Det er kanskje en rar måte å si det på, men det er den eneste måten jeg kan forklare det. Før Alpha kjente jeg til ulike sider ved Gud, men det var mange ting jeg ikke hadde på plass i relasjonen med ham. Da jeg innså forskjellen på det å vite om Gud og det å kjenne ham, føltes virkelig som å bli dusjet med hans kjærlighet. Alpha har endret mitt forhold og relasjoner med mennesker i nabolaget så mye, at det faktisk var folk på Alpha som først fikk vite at Diego og jeg ble forlovet.

Det var som å bli dusjet med kjærlighet.”

Hvordan gjør dere budskapet om Jesus relevant for unge mennesker i Italia?

R: Det faktum at Alpha oppmuntrer oss til ikke å vente på at mennesker skal få lyst til å kjenne Gud, men i stedte å ta fortellingen om Jesus inn i folkemassene, utestedene - uansett hvor unge mennesker samles - det er fantastisk.

D: Det viser hvordan Gud virker, på måter som ikke alltid er like tradisjonelle. Det beste med Alpha er at vi ikke trenger å vente på at de unge skal komme til oss. Vi er utrustet og i stand til å ta kontakt med dem, snakke med dem ansikt til ansikt, bli kjent med dem og engasjere dem i det som har med tro å gjøre.

Hva er det viktigste Alpha gir unge mennesker?

R: Alpha er ikke som en preken eller katekisme som bare forteller mennesker om Guds kjærlighet. Kurset gir deg mulighet til å erfare Guds kjærlighet gjennom de andre som tar kurset og de som hjelper deg på reisen. Alle ber sammen og tilber sammen.
 
D: En ting jeg har stor tro på er viktigheten av å ønske folk velkommen og det å være åpen for alle slags mennesketyper. Alpha har lært vårt sokn akkurat det å ta mennesker imot med åpne armer og den opplevelsen vil jeg bære med meg for alltid. Det er også veldig relevant for de som er unge i dag. Det er så viktig at vi ikke tar dem for gitt, for de responderer så godt på det å være velkommen.

“Guds veier er ikke alltid våre veier.”

Har dere støtt på noen utfordringer mens dere har holdt på med Alpha i Italia?

D: Helt ærlig har vi egentlig ikke det. Vi har sett at folk har en hunger etter Guds kjærlighet og og at de setter stor pris på muligheten å finne svar på de spørsmål de måtte ha. Kurset har fungert veldig bra og vi har ikke møtt noen utfordringer.

Vi er veldig entusiastiske når det gjelder Alpha. Det er fordi vi har sett svært overbevisende resultater. Nå jobber vi for å spre kurset til flere sokn og nabolag, men vi holder også til utenfor vårt eget sokn. Samtidig som vi ønsker å arbeide innenfor en religiøs og kristen kontekst, ønsker vi å gå ut for å møte helt vanlige mennesker, ansikt til ansikt, som kanskje kunne tenke seg å prøve Alpha.

Hva er det mest spennende når det gjelder Alpha i Italia i framtiden, og hvor ser dere dere selv i framtiden?

R: Jeg har veldig lyst til å fortsette med dette i mange, mange år framover og jeg håper at Alpha vil slå dypere røtter her i landet. Mitt ønske er at folk i Italia skal få se at selv om Alpha kommer fra et annet land og ikke fra en katolsk tradisjon, så kan det fortsatt være et godt redskap for oss her i Italia. Guds ånd fungerer ikke kun i visse miljø eller områder. Den Hellige Ånd kan møte oss overalt.

D: Alpha-kurset har snudd opp ned på livet mitt. Når man opplever noe som er så bra, er det helt naturlig at man ønsker å dele det med andre. Om ti år håper jeg at jeg samarbeider med andre som og trener mennesker i selv å holde Alpha.

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha