Alpha Youth Film Series

Med 12 episoder som er filmet i Vancouver, London, Paris and Jerusalem, utforsker Alpha Youth Film Series de evigvarende spørsmålene om tro, livet og Gud for en ny generasjon. Vi snakket med Jason Ballard og Ben Woodman fra Alpha Canada, for å finne ut hvordan Alpha Youth Film Series kan utruste og inspirere ledere i hele verden.

Se og last ned Alpha Youth Filmseries norge.alpha.org/youthfilmseries

Hvorfor bestemte dere for å lage lage en Alpha-film som kan brukes i ungdomsarbeid?

Jason: Vi ønsket å lage et verktøy som hvem som helst kan bruke. Et verktøy som setter i gang samtaler om tro. Et verktøy som kan brukes, selv om man ikke har lang erfaring med å tale foran mennesker. Det at vi bruker film tillater oss å være kreative, å reise rundt i verden, å gjøre intervjuer, animasjoner og at vi kan gjøre opptak på mange forskjellige steder.

Hvordan kan ungdom bruke disse filmene?

Ben: For kristen ungdom kan the Alpha Youth Film Series hjelpe dem med å snakke om tro med vennene sine.

For ungdommer som ikke kaller seg selv kristne hjelper det å skape et trygt sted hvor de føler seg respektert og komfortable. Da er det lettere å si det de mener og å snakke om ting de kanskje ikke snakker om andre steder.

Jason: I tillegg gir en film en helt annen mulighet til å reflektere og gjøre opp en mening enn når taleren er i samme rom. En film skaper en atmosfære der det er lett å tenke og si hva du egentlig mener.

Hva var høydepunktene da dere laget serien?

Jason: For meg var det to høydepunkt. Jeg elsker det Alpha representerer og visjonen om å hjelpe den lokale kirken. Det er en ære å være del av dette arbeidet. Det andre som virkelig gjorde inntrykk var da vi laget episoden «Hvem er Jesus» som ble filmet i Israel. Det å stå og gå der han sto og gikk var helt ubeskrivelig. Da jeg skrev undervisningen vi brukte ble min egen tro sterkere. Da slo det meg, kanskje enda sterkere enn tidligere at denne fyren virkelig sto opp fra de døde. Det er en stor ære å få leve i denne sannheten og samtidig få dele den med andre.

Hvorfor er dere så lidenskapelig opptatt av unge mennesker?

Jason: De fleste av Jesu disipler var faktisk tenåringer. Ben var min ungdomspastor på videregående og han oppfordret meg til å lede en samtalegruppe på skolen der jeg viste tilsvarende videoer som der vi har laget for Alpha. Da vi kom til den siste episoden ønsket jeg at vennene mine skulle få mulighet til å respondere på undervisningen og det vi hadde snakket om. Jeg hadde lyst til at det skulle være noe undervisning på den siste samlingen vi hadde og jeg inviterte Ben til å undervise for oss. I stedet for utfordret han meg til å undervise. Hadde det ikke vært for at andre har utfordret og heiet på meg da jeg var yngre, tror jeg ikke at jeg hadde drevet på med det jeg gjør i dag.

"De fleste av Jesu disipler var tenåringer."

Hva er de store utfordringene for ungdomsledere?

Jason: I dagens samfunn er ungdom veldig selvstendige, og lærer det meste på egenhånd. De ønsker ikke å bli fortalt alt sammen og tror ikke alltid på det eksperter forteller. De ønsker å utforske og oppdage ting for seg selv. Jeg tror Alpha- er veldig godt rustet til å favne akkurat dette.

Vi vet at Alpha ikke er et magisk verktøy som løser alle problemer og gjør undervisningen lett. Likevel tror vi at det er et godt verktøy som kan ta bære noe av vekten. Ungdomsledere er våre helter, og det er et stort privilegium å kunne tjene og hjelpe dem. Vi vet at det er behov for gode ressurser og dersom Alpha Youth Filmseries kan hjelpe, så er vi beæret over å kunne tilby filmserien.

Hvordan kan det å vise filmene hjelpe unge ledere?
Ben: Vi har inkludert spørsmål som man kan snakke om og diskutere i smågruppene. Dette har vi gjort for å legge til for samtale. Hver episode inneholder tre pauser; vi stiller et spørsmål, intervjuer mennesker på gata (fra hele verden) og deretter stilles spørsmålet på ny slik at man kan snakke om det i gruppene.

"All.e trenger vi håp. Alltid. Dette er et budskap om håp"

På hvilken måte er budskapet om Jesus relevant i dag?

Jason: Budskapet om Jesus er alltid gode nyheter. Alle trenger vi håp. Alltid. Dette er et budskap om håp. I alle generasjoner har mennesker møtt spørsmål om eget ego, stolthet og prisen man betaler for dette. Spørsmål om evigheten har alltid preget oss som mennesker. Hva kommer etter døden? Hva kommer vi til å møte der?

Jesus inviterer oss til å ha tillit og tiltro til at vi kan leve og dø med en visshet om at vi kommer til å tilbringe evigheten sammen med Gud i himmelen. Jeg tror ikke nå lever i en tid som bruker mye tid til å reflektere over evigheten. Vår kultur i dag er mer opptatt av det som skjer her og nå, men løftet om evigheten er like relevant for nåtiden - at vi kan ha relasjon og vennskap med Gud mens vi er på jorda.

Hva ville du ha sagt til de som vurderer å ta et Alpha?

Ben: Jeg tror jeg ville ha sagt; «Du har ca. 570.000 timer igjen å leve. Hvorfor ikke bruke mindre enn 24 timer sammen med oss på et Alpha der du kan utforske de store spørsmålene i livet?

Se og last ned Alpha Young Filmseries

Se og last ned Alpha Young Filmseries norge.alpha.org/youthfilmseries

Pin Goog
Close
Alpha is an opportunity to explore life and the Christian faith, in a friendly, open and informal environment.
Try Alpha