Om Alpha

Alpha er en rekke samlinger der du som deltaker kan utforske den kristne tro sammen med andre. Uten press, oppfølging eller overstyring.

Kanskje er det i kirken, på en kafé eller i stua til naboen. Alpha består av ti samlinger som alle inneholder et måltid, kort undervisning og gruppesamtale hvor man fritt kan dele det man måtte lure på.

Alpha er for den nysgjerrige. Undervisningen legger til rette for samtale og utforskning av fundamentet i den kristne tro i en vennlig, ærlig og uformell setting.

 

Historien hittil...

Alpha startet som et introduksjonskurs for nye kristne i Holy Trinity Brompton Church midt i hjertet av London.

Det var da Nicky Gumbel overtok kurset i 1990 at han innså potensialet og appellen Alpha hadde på mennesker som ikke kalte seg kristne. Populariteten økte, og etter den aller første ledertreningen i 1993, spratt Alpha opp, rundt om i Storbritannia og i en rekke andre land.

Alpha International er en veldedig organisasjon som holder og legger til rette for Alpha i hele verden, som i dag innebærer mer enn selve Alpha. Det inkludere blant annet organisasjoner og arbeid som Relationship CentralWorship Central, the William Wilberforce TrustGod at Work and St Paul's Theological Centre.

I disse dager holdes Alpha i 169 land og på 112 ulike språk.