Utforsk livet, troen og meningen

Alpha er et kurs som skaper en plass der folk kan komme sammen og diskutere livets store spørsmål

Hva er Alpha?

Vi mener at alle bør få muligheten til å utforske tro, stille spørsmål og dele sitt synspunkt.

Alpha er en plass der du kan utforske den kristne troen. Hver samling tar opp ulike spørsmål rundt tro og er designet for å skape samtale. Alpha drives over hele verden og alle er velkomne. Det går online, i kafeer, kirker, universiteter, fengsler, hjem – overalt! Ingen Alpha ser helt like ut, men generelt har de tre viktige ting til felles: fellesskap, tema og en samtale.

Hvordan ser det ut?

Fellesskap

Enten det er en gruppe venner samlet rundt et kjøkkenbord eller en rask online catch-up, er tider med fellesskap viktig. Det er ikke annerledes på Alpha.

Enten det er personlig over et måltid eller over en kopp kaffe, starter alle samlingene med litt tid for å småprate, slappe av og bygge vennskap.

Film / Tema

Tema for samlingen er designet for å engasjere og inspirere til samtale. Hvert tema presenteres i ca tretti minutter. Her brukes foredrag eller en dokumentarlignende film som fordyper seg i de store temaene rundt tro og de kristne grunnprinsippene, og tar opp spørsmål som Hvem er Jesus, Hvordan leder Gud og Hvordan og hvorfor kan jeg be?

Samtale

En av de viktigste delene av Alpha er: sjansen til å dele tanker og ideer om emnet og samtale i en liten gruppe. Det er ingen forpliktelse til å si noe, og det er ingenting du ikke kan si! Det er en mulighet til å høre fra andre og bidra med ditt eget perspektiv i et ærlig, vennlig og åpent miljø.

Finn et Alpha i nærheten av deg

Alpha finner du i hele verden. Søk nedenfor etter et Alpha i nærheten av deg. Det er ingen kostnad, ikke noe press og ingen oppfølging hvis du bestemmer deg for ikke å komme på flere samlinger. Alpha har vanligvis i 9-12 samlinger + en weekend eller en hel lørdag.