Om Alpha

Vi er med Kirken, for Kirken og gjennom Kirken

Alpha oppsto i 1977 i en kirke i London kalt Holy Trinity Brompton (HTB). Det ble overtatt av Nicky Gumbel i 1990 og relansert som et kurs for de utenfor kirken. Antallet personer som deltok på Alpha på HTB ble raskt hundrevis, og tiltrakk seg oppmerksomheten til andre kirker fra alle kirkesamfunn på jakt etter et effektivt evangeliseringsverktøy.

Dette resulterte i den første Alphakonferansen, som ble holdt på HTB i 1993, der over 1000 kirkeledere deltok for å lære om Alpha og hvordan de skulle implementere den i menigheten. Etter hvert som interessen steg, ble Alphakonferanser holdt over hele verden, og den første Alpha Film Series ble spilt inn i 1994 for å nå et så bredt publikum som mulig.

Nå over hele verden har millioner av mennesker prøvd Alpha, og det har blitt oversatt til 112 forskjellige språk. Alpha Talene har blitt gjort om for dagens publikum. Alpha Film Series, og Alpha Youth Series ble utviklet for å nå ut til en yngre generasjon med evangeliet. Selv etter hvert som tiden har endret seg, har Alphakurset fortsatt å bli brukt av Kirken som et effektivt verktøy for å nå de unådde med Jesu Kristi evangelium.

Vi brenner for enhet

Alphakurset er laget for å understreke det viktigste som alle kirkesamfunn er enige om. Vi tror at det som forener oss er uendelig mye mer enn det som skiller oss. Alphakurset er en effektiv form for evangelisering når det gjøres av og gjennom den lokale kirken. Ved å fokusere på det grunnleggende i den kristne tro, fungerer Alpha i praktisk talt alle miljøer, noe som gir alle muligheten til å se sine venners liv forvandlet av evangeliet.

Vi mener at kirken fortjener det beste

Vårt mål er å kontinuerlig støtte kirken med ressurser og verktøy som bidrar til å skape et rom der folk gleder seg til å ta med vennene sine til en samtale om Jesus. Alpha Film Series og Alpha Youth Series ble laget for å ta gjester med på en åndelig reise i løpet av flere uker. Hver sesjon dekker et sentralt element i evangeliet på en måte som er lett å følge og gir rom for folk til å utforske sine spørsmål om liv, tro og Gud.

Vi gir alt bort

Alpha er gratis for kirken, og vi oppfordrer kirker til å gjøre det gratis for gjestene. Vi mener at alle bør få muligheten til å utforske livet og den kristne troen uansett hvor de er i verden uten kostnad. Alpha er en ideell organisasjon som er avhengig av givernes generøsitet for å kunne tilby Alpharessurser gratis.